Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΣ. ΟΜΙΛΟ ΒΟΛΟΥ Ο «ΠΑΝ»

Ο Φυσιολατρικός Όμιλος Βόλου ο «Παν»,ένας σύλλογος που δραστηριοποιείται για δεκαετίες στα βουνά της πατρίδας μας γιορτάζει φέτος τη συμπλήρωση των 75 χρόνων από την ίδρυσή του το 1934.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανός ,θέλοντας να δώσει εκτός από πανηγυρικό και ουσιαστικό τόνο στον εορτασμό, προσφέρει στη νεολαία της περιοχής μας ένα σύνολο τεσσάρων εξορμήσεων στη φύση με δωρεάν μετακίνηση με πούλμαν, οδήγηση και ξενάγηση σε πανέμορφα και εύκολα μονοπάτια της ευρύτερης περιοχής μας από έμπειρους εθελοντές-μέλη της ορειβατικής ομάδας του Πανός.
Η εμπειρία έχει δείξει ότι η νεολαία σε όλες τις εποχές επιθυμεί να μην συμμετέχει σε δραστηριότητες όπου θα εμπλέκεται με μεγαλύτερες ηλικίες, αναζητώντας δικούς της χώρους δράσης.
Έτσι αν οι πρώτες αυτές εξορμήσεις αγκαλιασθούν από τη νεολαία, ο Φυσιολατρικός Όμιλος είναι διατεθειμένος να σχηματίσει ξεχωριστό τμήμα νεολαίας με αυτόνομη διοίκηση από νέους και ξεχωριστές δράσεις από τις υπόλοιπες του πλούσιου προγράμματός του.
Απώτερος στόχος του όλου εγχειρήματος είναι βέβαια να έρθει σε επαφή ο νέος άνθρωπος με την όμορφη φύση ,που αποτελεί το φυσικό μας περίγυρο, να τη γνωρίσει και έτσι να την προστατεύσει.
Το σημαντικό είναι να κάνει όμως πρώτα την υπέρβαση και να ξεφύγει από τις σειρήνες της πόλης.
Οι νέοι του Βόλου ηλικίας από 18 ως 35 χρονών το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να τηλεφωνήσουν στα γραφεία του Ομίλου στα τηλέφωνα 24210-24290 και 6976904236 και να κλείσουν θέση. Ως εφόδια για την εξόρμηση θα συστήσουμε τίποτα περισσότερο από ένα σακίδιο πλάτης με νερό, κολατσιό, καπέλο, γυαλιά, ένα αντιανεμικό ενώ θα πρέπει να προνοήσουν να φοράνε αθλητικά παπούτσια με χοντρές αθλητικές κάλτσες.
Αναλυτικά οι εξορμήσεις έχουν ως εξής:
Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009
Ανάβρα Όθρυος, πορεία: Ανάβρα-πηγές Ενιπέα-περιβαλλοντικό πάρκο. Ώρες πορείας: 2
• Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009
Μαυροβούνι Λάρισας, πορεία:Σκήτη-Πύργος-Άγιος Αθανάσιος Ώρες πορείας: 3
• Κυριακή18 Οκτωβρίου 2009
Χάνια Πηλίου, πορεία: Αλικόπετρα-Χάνια. Ώρες πορείας: 2
• Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2009
Μακρινίτσα Πηλίου, πορεία: Μακρινίτσα-Άγιος Ονούφριος. Ώρες πορείας: 2

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κάνουμε μια νέα αρχή
Πήραμε στον Όμιλό μας καινοτόμες-γενναίες αποφάσεις, προσφορά στους νέους μας. Σε τούτο το φυσιολατρι-
κό προσκλητήριο περιμένουμε τους
νέους να ¨αγκαλιάσουν¨ τις προτά-
σεις μας και να περπατήσουμε μαζί
τα μονοπάτια των βουνών και των Κενταύρων.
Βασίλης Παλαμηδάς¨-Μέλος Φ.Ο.¨ΠΑΝ¨
Βόλος - 11-9-2009