Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Σεργιάνι στον Παγασητικό

Την ¨Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος¨ γιόρτασε η Ομοσπονδία Εκδρομικών Σωματείων Ελλάδος σε συνεργασία με την Κοινότητα Τρικέρι – Μαγνησίας την Κυριακή 28 Ιουνίου 2009.
Ένα πανέμορφο και καλοτάξιδο καραβάκι το ¨Ελισάβετ¨ περίμενε από το πρωί στην παραλία του Βόλου τους διακόσιους πενήντα εκδρομείς, για τον προγραμματισμένο περίπατο στον Παγασητικό και την επίσκεψη στο γραφικό Τρικέρι.
Ο καιρός καλός. Ξεκινήσαμε με καλή διάθεση, που δημιούργησε , η ομορφιά του τοπίου, με την καταγάλανη θάλασσα, με τις απέναντι δαντελωτές ακρογιαλιές του Πηλίου, τα παραδοσιακά μουσικά κομμάτια του καραβιού που έδιναν κέφι και διάθεση για χορό. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ανδρέας Αντωνόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Βασίλειος Κατσαντώνης, ¨οικοδεσπότες¨ της εκδήλωσης φιλόξενοι και καλοπροαίρετοι. Με κύριο συντονιστή τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Γιάννη Μίχα , να καλύπτει τρέχουσες ελλείψεις και ανάγκες.
Το πανέμορφο λιμανάκι της Αγίας Κυριακής-Τρικέρων , μας περίμενε με αναψυκτικά και τσιπουρομεζέδες. Με πούλμαν της Κοινότητας φτάσαμε στην καταπράσινη πλατεία του Τρίκερι. Εκεί μας υποδέχθηκε ο Πρόεδρος Νικόλαος Φουρτούνας.
Ακολούθησαν ομιλίες του Προέδρου της Κοινότητος, του Προέδρου της Ομοσπονδίας και του Δημάρχου Ιωλκού Πάρη Μουτσινά καταγομένου από Τρίκερι. Στη συνέχεια ο Τρικεριώτης Πρόεδρος δεν αρκέστηκε στα δωρεάν κεράσματα. Δώρισε σε όλους τους επισκέπτες από ένα ¨πιάτο¨ διακοσμητικό τοίχου, ωραιότατο, με Τρικεριώτικες παραστάσεις.
Γευματίσαμε στο δεύτερο επίνειο του Τρίκερι, μετά την Αγία Κυριακή, τις Κότες. Ένα μικρό ψαράδικο λιμανάκι για τους καλούς και εκλεκτικούς καλοφαγάδες. Φάγαμε καλά και απολαύσαμε τη δροσιά της αύρας του Παγασητικού.
Μετά το γεύμα σαλπάραμε και σε μία ώρα ¨πιάσαμε¨ ένα άλλο όμορφο χωριό τη Μιτζέλα ή Αμαλιάπολη. Με πολλά μαγαζιά εστίασης και καφέ, ¨΄ανοιξε¨ και περιμένει η Μιτζέλα τους τουρίστες του Καλοκαιριού. Καθήσαμε και απολαύσαμε τον απογευματινό καφέ.
Αρχίζει το σούρουπο. Είναι η ώρα του αποχωρισμού. Οι συνάδελφοι από τη νότια Ελλάδα επιβιβάζονται στα πούλμαν για την επιστροφή. Εμείς του Βόλου και της βορείου Ελλάδος ξαναμπαίνουμε στο ¨Ελισάβετ¨ και σε μια ώρα επιστρέφουμε στο Βόλο.
Τέλος ταξιδιού. Ήταν όμορφο τούτο το μικρό σεργιάνι γύρω από τις ακτές του Παγασητικού. Το απολαύσαμε, το χαρήκαμε. Είναι κάτι που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.
Θερμά συγχαρητήρια στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, που είχε την έμπνευση και ανέλαβε την οικονομική δαπάνη αυτού του εγχειρήματος. Θερμές ευχαριστίες στον Κοινοτάρχη του Τρίκερι για την φιλοξενία.
Ας ευχηθούμε παρόμοιες εκδηλώσεις να έχουν και συνέχεια.

Βασίλης Παλαμηδάς – Μέλος του ¨ΠΑΝ¨ Βόλος – 29 Ιουνίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: